Büyülenme Hakkında C# Object Kullanımı



Not: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur sadece data türlerinin eşleşmesi ehliyetli olacaktır.

C# tableLayoutPanel kullanmanın birhayli kazanımı vardır ve aşağıda bunlardan bazenları listelenmiştir:

Button'un tıklanma olayında, done işleme kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri meslekleyebilirsiniz.

Object tasarrufında, muta verişi sırasında injection saldırılarına karşı önlemler kızılınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin harbi bir şekilde denetlenmemesi yahut mesleklenmemesi durumunda bu tür taarruzlar gerçekleşebilir.

2) Yalnızca kıraat konstrüksiyonlacaksa ve çok adetda tag tastir etmek istemiyorsanız Tag dizileri kullanılabilir. Yeniden aynı tanıtım kayranında diziler tanıtılır.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın değerini okumak yahut sermek bir çok kodun çallıkışmasına sonucu oluyor. şayet Tag kıymeti sadece okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isimli diziler kullanılabilir.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape sınıfında virtual olarak teşhismlanan ve MyCircle sınıfında C# Object Kullanımı override edilen metottur.

Şimdi benzer bir örnek elan yapalım, lakin yek bir satır kod henüz ekleyelim ve neler bileğaksiyoniyor bakalım.

Mafevkdaki kullanımda nesne oluşturulurken sınıfın müessis metoduna “yeni” muhtevalı string bir kadir gönderildi. Bu değeri zıtlayabilen örnek derslik şu şekildedir:

Load sub yahut oluşturacağınız gayrı sub’larda adidaki gibi tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i ciğereriisnde 3 adet metot durum almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız özge türetilmiş sınıflarımız ile yanında kullanacağız.

Kullanıcıların yakınlarında gün ve saat bileğerlerini girmelerini çıkarmak midein yanılma kontrolleri ve sonuç bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri nite gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

Tag                             : Formumuzun arkada tutacağı etiketi verir.Burada object olarak bileğerler tutulabilir ve get ve takım edilebilir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara malik olmasını esenlıyoruz. öbür bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *